Yhteisö

Pahkaropetuksessa on erilaisia aktiviteetteja niin foorumilla, kuin sen ulkopuolellakin. Näistä yksikään ei ole pakollinen pelaajille, mutta liittymällä Pahkaan, olet tervetullut osallistumaan näihin halutessasi.


Tapahtumat, tehtävät, äänestykset ja haasteet

Pelaajien viihdykkeeksi on foorumilla mahdollisuus osallistua erilaisiin tapahtumiin ja tehtäviin, joita myös pelaajat itse voivat luoda. Tapahtumat voivat olla esimerkiksi tanssiaisia, oppituntipelejä sekä eri ryhmittymien välisiä pelejä.
Tehtävät voivat olla tavallisten hahmojen luomia ”tehtäviä”, kuten esimerkiksi taikaolentojen hoidon opettaja voi lähettää oppilaansa keräämään kielletystä metsästä tiettyä sammalta fletkumadoille. Oppilas voi kuitenkin kohdata hankaluuksia, kuten pokkuroijia. Palkintona onnistuneesta työstä hahmo ansaitsee tupapisteitä ja opettaja hahmosta riippuen vaikka erikoiskirjan aihetta koskien tai muuta käytännöllistä. Vastaavista tällaista tehtävää voi soveltaa mihin tahansa Pahkan ryhmittymään tai ministeriöön, mungoon yms.
Foorumilla on lisäksi suunnilleen vuosittain hahmogaala -tyyppisiä äänestyksiä sekä pelaajia haastavia tehtäviä. Äänestyksissä on saatavilla hahmoille pieniä graafisia muistoja lisättäväksi vaikka esittelyyn, kun taas haasteissa pelaaja voi osallistua suorittamaan kuukauden aikana tietynlaisen tehtävän, kuten esimerkiksi kirjoittamalla hahmon lapsuuden muiston.


Online – iltamat

Pahkaropetuksessa on lähes viikoittaiseksi tavaksi muodostuneet online-iltamat, jolloin pelaajia kokoontuu yhtä aikaa foorumille pelailemaan ja viihtymään jutustelun parissa. Online-iltamien aikana on helppo saada peliseuraa nopeatempoisiin online-peleihin, mutta halutessaan voi myös paneutua kirjoittamaan pidempiä off-vuoroja tai muuten vain keskustelemaan toisten kanssa.


Artinvaihto ja hyvänmielen tempaukset

Kuulostaisiko mukavalta osallistua hyvänmielen tempauksiin tai yllätyksellisiin taiteenvaihtoihin? Salapukit, Salakummitukset ja vastaavat ovat tulleet jäädäkseen Pahkaan. Näissä pelaaja ilmoittautuu mukaan ja saa arpomalla kohdehenkilön, jolle piirtää Pahka-aiheista arttia pelaajan hahmosta. Vastavuoroisesti hän saa taidetta joltakin toiselta vaihtoon osallistujalta. Vuonna 2015 Pahkassa aloitettiin myös halukkaiden kesken joulukorttivaihto, jossa osallistuneiden kesken arvottiin, ketkä lähettävät kellekin kortin.


Discord

Yhteisen keskustelun kanavaksi on muodostunut Discord -palvelu, jossa on mahdollista jutella Pahka -aiheisesti sekä vapaamuotoisesti pelaajien kesken. Discord tarjoaa mahdollisuuden myös yksityisiin- ja ryhmäkeskusteluihin. Discord on chat -tyyppinen alusta, jonka saa auki vaikka selaimen välilehteen, kännykkään tai työpöydälle. Osalliseksi keskusteluun pääsee ylläpitäjän lähettämällä sähköpostikutsulla.


Miitit

Pahkassa on alusta asti järjestetty kokoontumisia, joissa halukkaat ovat päässeet tapaamaan muita Pahkalaisia. Miittejä järjestetään eri paikkakunnilla tapahtumien yhteydessä, tempauksina ja satunnaisina kokoontumisina. Kestoltaan miitit ovat vaihtelevia, yhdestä kahteen päivään sisältäen yöpymisen kohdepaikassa. Miiteissä on saatettu kokoontua esimerkiksi Halloweenin merkeissä ja katsottu kauhuelokuvia tai kesällä kokeiltu uusia harrastuksia jonkun Pahkalaisen johdolla. Mainittakoon esimerkkeinä tulitaiteilu, geokätköily, pöytäroolipelaus ja patikoiminen. Miittejä järjestetään vuodessa 2-6 kertaa ja niihin ovat tervetulleita kaikki Pahkalaiset.


Pahkapaita

Pelaajaporukan kesken ideoimme ja kehitimme Pahkalle yhteisen paidan kesällä 2014. Paitoja painatettiin 12 kappaletta pelaajillemme. Sittemmin olemme suunnitelleet juhlapaidan painattamista Pahkan täytettyä kymmenen vuotta.
Pahkapaita – ”Hallittua muodonmuutosta”