Verisäädyt

Verisäädyt määrittelevät taikamaailmassa velhon tai noidan suvun veren puhtauden. Yleensä historiassa puhdasverisyyttä ja siihen pyrkimistä on pidetty hyveenä, mikä toisaalta on aiheuttanut sisäsiittoisuutta. Puhdasverisyyden tavoittelemiseksi on saatettu myös valehdella jästien määrää suvussa tai peitellä näitä huonoverisimpiä jäseniä suvussa.


Jästisyntyiset

Jästisyntyiset ovat nimensä mukaisesti syntyneet jästivanhemmille, mutta osaavat taikoa. Suvussa on joskus saattanut olla velho tai noita, jonka kautta taikuus on periytynyt. Jästisyntyiset ovat saaneet kuulla haukkumanimityksiä kuten ”kuraverinen”, sillä heidän verenperimäänsä ei pidetä puhdasveristen piireissä riittävän puhtaana. Jästisyntyisten on väitetty olevan taikomistaidoiltaan heikompia, mutta väitteille ei ole olemassa todellista näyttöä.


Puoliveriset

Puoliverisellä tarkoitetaan henkilöä, joka on jomman kumman vanhemman puolelta jästi ja toisen vanhemman puolelta puhdasverinen. Puoliverinen nimityksenä voi kuitenkin olla harhaanjohtava, sillä jaon ei välttämättä tarvitse mennä täysin puoliksi. Puoliverisyydellä voidaan viitata ylipäätään velhoon tai noitaan, jolla on suvussaan sekä jästejä että taikovia. Puoliveriset ovat saaneet osakseen myös haukuntaa verensä puhtauteen liittyen, mutta toisaalta osa puoliverisistä saattaa vuorostaan haukkua jästisyntyisiä noiden veren puhtaudesta.


Puhdasveriset

Puhdasveristen suvuissa sanotaan olevan ainoastaan velhoja ja noitia, vaikka joidenkin puhdasverisukujen tiedetään peitelleen jästiverta suvussaan. Puhdasveristen verilinjat saattavat jatkua hyvinkin pitkälle historiaan. Voidakseen olla puhdasverinen, henkilöllä täytyy olla vähintään kaikkien isovanhempien taikovia. Puhdasverisuvut tunnetaan vielä nykypäivänäkin pakkokihlauksistaan ja siitä, kuinka saatetaan naida ihan suvun sisälläkin, pitääkseen kiinni puhdasverisyydestä. Puhdasverisissä onkin paljon sisäsiittoisuutta kun tarkastellaan sukupuita ja perimää. Näiden sanotaan kaikkien olevan enemmän tai vähemmän sukua toisilleen. Puhdasveriset saattavat myös poistaa suvustaan ’verenpettureita’, kuten vaikkapa jästin kanssa naimisiin menneitä tai muutoin suvun toiveitten vastaisesti toimineita.


Surkit

Surkit ovat taikuuteen kykenemättömiä, vaikka heillä on taikovat vanhemmat. Surkit pystyvät kuitenkin käyttämään taikalaitteita ja muita taikamaailman asioita, jotka eivät vaadi käyttäjällään taikomistaitoja. Surkkien sanotaan johtuvan liiallisesta sisäsiittoisuudesta. Surkkeja hävetään ehkä vielä enemmän kuin jästiverisyyttä. Toisinkuin jästit, surkit pysyvät yleensä kontaktissa taikamaailmaan.