Velhot & Noidat

Velhot ja noidat ovat taikuuteen kykeneviä hahmoja. Velholla tarkoitetaan yleensä miespuolista ja noidalla naispuolista henkilöä. Synnyttyään taikuuteen kykenevillä saattaa esiintyä jonkinlaisia erikoisia taipumuksia, jotka osoittavat heidän hallitsevan taikuutta. Tällaisia voivat olla yhtäkkinen hiusten kasvu, tavaroiden lennätys tai jokin muu pieni asia. Yleensä tapahtuma on hallitsematon, eikä henkilö itse voi sille mitään.

Saavutettuaan 11-vuoden iän nuori velho tai noita aloittaa koulunkäynnin. Yleensä koulutukseen lähdetään läheisimpään velhokouluun, mutta suvulla saattaa olla tapana käydä jossakin tietyssä oppilaitoksessakin. Tällaisia oppilaitoksia ovat esimerkiksi Tylypahka. On myös mahdollista, että hahmo on saanut nuoruudessaan yksityisopetusta, eikä ole käynyt varsinaisesti mitään julkista koulua. Tällaiset tapaukset ovat kuitenkin harvinaisia. Alaikäiset eivät saa taikoa kodin tai koulun ulkopuolella. Valvontaa suorittaa ministeriö. Luvatta taikomisesta voi seurata koulusta erottaminen tai taikasauvan takavarikointi.

Velhot saavuttavat täysi-ikäisyyden täytettyään 17 vuotta, minkä jälkeen ministeriön suorittama valvonta päättyy. Viimeinen kouluvuosi on yleensä vapaaehtoinen ja tämän jälkeen velho tai noita voi päättää, meneekö johonkin jatkokoulutukseen. Yleensä jatkokoulutus kestää keskimäärin 3 vuotta. Jatkokoulutuksessa erikoistutaan ammattiin, mutta kaikkiin töihin ei tietenkään tarvita tällaista koulutusta.

Nykyiseltään velhojen ja noitien elämä on kuitenkin käynyt vaaralliseksi taikamuurien sortumisen jälkeen, sillä nykyiseltään jästit tietävät velhojen olemassaolosta. Taikamaailma ei ole enää kuin vain paikoin turvallinen. Jo ennestään ennen taikamuurien sortumista oli kiellettyä osoittaa osaavansa taikuutta – nyt pienikin vivahdus taikuudesta voi koitua velhon kohtaloksi, mikäli tuo sattuu vihamielisen jästin silmaparin kohteeksi.

Oppilashahmoja luodessa otathan huomioon, että pidämme suosituksena aloittaa oppilashahmon pelaamisen 15-16 vuotiaasta.