Tapahtunutta

Pahka on elänyt pitkän aikaa ja paljon on ehtinyt tapahtua. Tässä on kappale historiaa. Ota hyvä asento ja istahda lukemaan. Kenties sinunkin tekosi voi vielä näkyä tarinoissa. Saaga ei ole pakollinen info liittyjälle, mutta Pelinjohto suosittele tarinan silmäilyä.

Suuret tarinat kertovat aina sankareista, jotka peittoavat hirviöitä. Meidän tarinamme elävät toisenlaista elämää.

Romanian syrjäisillä seuduilla heräsi kuolleeksi oletettu demoni, legendaarinen Darianin. Toisin kuin edeltäjänsä, tämä oli hyvää tahtova ja suojansa kaikille sitä kaipaaville tarjoava. Darian sytytti ryhmittymän nimeltä Hyljätyt eloon kamppailemaan kaikkien rotujen puolesta. Samaan aikaan Mortoir-klaani valtasi alaa pimeämmän taikuuden harjoittajien keskuudessa Britanniassa. Huhut tuon ryhmittymän aikeista olivat huolestuttavia ja tätä vastaan nousi varuillaan Kilta.

Kaikki kolme voimakasta ryhmittymää välttelivät suurempia yhteydenottoja, kunnes Kilta päätti tehdä seuraavan siirtonsa kohti turvallisempaa taikayhteisöä. Kilta surmasi suuren määrän ihmissusia, vampyyreitä ja muita olentoja Hyljättyjen yhteisössä. Darian vannoi kostoa ja haki kumppanuutta Klaanin Eter Camagelta, joka tunnettiin ymmärryksestä olentoja kohtaan. Kiltalaisille asetettiin ansa, joka johti aikamme yhteen suurimpiin verilöylyihin. Taistelu oli valtaisi ja killan johtaja, aikansa suurin velho Seth Leonidas Orgod kohtasi kuolettavan kohtalonsa klaanin käsissä.

Taistelun jälkeen joukot vetäytyvät nuolemaan haavojaan. Kilta oli kokenut kovimman kohtalon. Useat koittivat toeta järkytyksestä, jotkut solmivat rikkomattomia lupauksia ja lukemattomat surivat menetettyjä. Klaanille tämä oli riemun aikaa ja selvä voimistumisen merkki. Kaiken kärsimyksen aiheuttama epäluulo tuhosi kuitenkin ajan kanssa Hyljätyt. Darian käski suojattiensa hajaantua ja etsiä oman paikkansa itse maailmasta. Jotkut pysyivät klaanin riveissä. Ei enää ollut, kuin nuo kaksi puolta ja kasvava katkeruus toisia kohtaan.

”Siitä sodasta puhutaan pitkään. Sen päättyminen mullisti kaikkien elämän. Ei vain meidän taikamaailman, vaan sananmukaisesti kaikkien. Olimme luulleet pimeän ajan tulleen Mortnoir-klaanin mukana, mutta olimme väärässä. Se oli ollut vain myrskyn alkusoitto ja pimeys oli nyt oikeasti vallannut maailman.”
-Taikakausien nykyhistoria

Kevät tuo uutta aina tullessaan. Kevät sai myös klaanin johtajan toimimaan. Kilta oli kaadettava lopullisesti. Viimeinen sota, jonka näyttämöksi Viistokuja valittiin. Klaani halusi näyttää kaikille, kuinka heidän vallan aikansa oli tullut. Klaanilaisia kokoontui valekokoukseen Vuotavaan Noidankattilaan. Kiltalaiset ilmestyivät paikalle ja taistelu alkoi. Lisää joukkoja saapui ja taistelu levisi kaduille. Ihmiset pakenivat kauhuissaan pois tieltä etsien perheitään kaaoksesta.

Irvetan edustalla viimein kohtasivat Klaanin Immortal Eter ja Killan Magister Hideo. Sen piti olla ratkaiseva isku ja lopettava kaksintaistelu. Kumpikin tiesi, että tässä taisteltiin nyt hengestä ja taikamaailman kohtalosta. Taistelusta tuli uuvuttava ja kumpikin sai aikaan tuhoa. Aikansa mahtavimmat velhot eivät luovuttaneet aatteestaan tiimaakaan. Taikasauvat kohosivat savun ja kaaoksen keskellä. Valtava energia latautui ja lopulta pääsi vapaaksi. Se aiheutti kuitenkin jonkin heräämisen. Jonkin muinaisen voiman, jonka tasapaino oli vakavasti häiriintynyt. Kummankaan taistelijan loitsu ei osunut, vaan räjähdys värisytti maata kaikkien jalkojen alla.

Aika tuntui hetkeksi seisahtuneen ja jokainen taikuutta omaava alkoi tuntea jotain hyvin outoa. Kuin taikuus olisi muuttunut olevaksi ja se kipinöisi. Lopulta voima ei jaksanut enää. Viistokujalta lähti sykäyksittäin puhdasta voimaa ympäristöön. Se romahdutti taloja, paiskasi ihmiset nurin, mursi taikuuden pesät. Kun vavahtelu loppui, kaikki ei ollut kunnossa. Velhot näkivät kuinka Lontoon yllä lensi lohikäärme. Kaikkein suurimman kauhun aiheutui velhoille, kun he tajusivat taikamaailman suojien murtuneen. Taikamaailma oli paljastunut jästeille.

Viisto- ja Iskunkiertokuja olivat raunioina. Cernel -klaanilaisten päämaja ja Unido – kiltalaisten koti murentuivat paikoilleen. Lähes kaikki entinen oli muuttunut täysin. Oli kuitenkin myös paikkoja, kuten Tylypahka, jotka olivat säilyneet vähillä vahingoilla kenties vielä vahvemman taikuutensa ansiosta. Tähän päättyi surullinen klaanin ja killan ajanjakso. Uusiaika oli kuitenkin nyt läsnä ja uusia ryhmittymiä syntyy. Maailma ei ole vakaa ja muuttumaton. Tarina on tehty jatkettavaksi.

Uusimpia juonitapahtumia saat helposti seurattua Pahkan ’pelisuunnittelu’ -alueelta, joka sijaitsee foorumilla. Myös sinä voit olla luomassa sellaisia. Nykyiset suuremmat pelisuunnitelmat ja juonikoukerot löytyvät pääsivujen osiosta ”Juoni”.