Taikajuomat & -liemet

Yksinkertainen äkämien parannusjuoma [ helppo ]

Ainekset
– Kuivattua nokkosta
– 3 kpl murskattuja käärmeen myrkkyhampaita
– 3 kpl sarvekkaita etanoita
– 7 kpl piikkisian piikkejä

Valmistus
Sekoita nokkoset ja käärmeen hampaat keskenään ja hauduta etanat. Tämän jälkeen ota kattila liedeltä ja sekoita piikkisian piikit joukkoon. Kiehauta.


Kukkivoisliemi [ helppo ]

Kukkivoisliemi on tunnettu kasvien ja kukkien virkistysliemenä. Sitä voidaan käyttää kuihtuneiden kukkien tai kasvien parantamiseen. Lientä ei voi käyttää lääkekasveiksi tarkoitettujen kasvien virkistämiseen.

Ainekset
– 2 kpl voikukan juuria
– 1 tl Iilimatomehua
– 2 kpl simpukan kuoria
– 3 kpl unikkoja

Valmistus
Aluksi iilimatomehua keitetään jonkun aikaa Liemen kiehumisen aikana pilko voikukan juuret ja muserra simpukan kuoret hienoksi jauhoksi. Sen jälkeen lisää ne unikkojen kanssa kattilaan ja sekoita koko ajan. Liemi on valmis, kun sen pintaan ilmestyy leijailemaan ohutta, vihreää savua.


Paiseutusliemi [ keskivaikea ]

Paiseutusliemi aiheuttaa kipeitä ja erittäin suuria punaisia paiseita koko velhon tai noidan kehoon. Parin päivän päästä liemen juomisesta paiseet puhkeavat ja niistä tulee kellertävää mätää, joka haisee pahalle. Vaikka liemen alkuvaikutukset ovat kivuliaat, niin sen jälkivaikutukset ovat sitä minkä takia lientä käytetään. Paiseiden puhkeamisen jälkeen iho muuttuu sileäksi, kauniiksi ja samettisen pehmeäksi. Myös rypyt katoavat, jos sellaisia on. Jos liemen vaikutuksia ei halua kärsiä loppuun, voi sen vaikutuksen lopettaa missä vaiheessa tahansa keitetyn haksuyrtin avulla.

Historia
Vinhka Sirasmus oli todella vanhaksi elänyt noita, jolle tuli eläessään paljon ryppyjä. Hän halusi näyttää nuoremmalta ja sen innoittamana kehitteli monia eri liemiä, joista suurin osa ei vastannut Sirasmuksen odotuksia nuorentumisesta. Lopulta hän keksi paiseutusliemen ja se oli yhteen aikaan todella suosittu kauneudenhoitoliemi.

Ainekset
– 6 kpl laventelin lehtiä
– 2 kpl pillerikuoriaisia
– 4 kpl heinäsirkan jalkoja
– 1 tl lohikäärmeen kyyneliä
– 1 kpl hernetoukkia
– 10 g kurttuviikunaa

Valmistus
Aluksi laventelin lehtiä haudutetaan lohikäärmeen kyynelissä. Tämän jälkeen muserra pillerikouriaiset sekä hernetoukat ja lisää ne liemeen. Lisää sitten vielä heinäsirkan jalat ja kurttuviikunta ja odota kunnes liemikattilasta kuuluu pieni poksahdus. Silloin liemi on valmis nautittavaksi.


Unijuoma [ keskivaikea ]

Unijuoma tunnetaan vahvuutensa takia elävien ja kuolleiden juomana. Sen valmistus on suhteellisen helppoa ja vaikutukset vahvoja. Sitä ei suositella valmistettavaksi nuorille velhoille ja noidille.

Ainekset
– Suoliljaa
– Koiranruoho-uutetta

Valmistus
Jauha ensin suoliljat hienoiksi ja lisää ne sitten koiranruohouutteeseen.


Hetip-Top parannusjuoma [ keskivaikea ]

Ainekset
– Tip-top -puun kaarnaa
– Fletkumadon limaa
– Mäkimeiramia
– Akoniumia

Valmistus
Murskaa tip-top –puun kaarna ja lisää se kattilaan mäkimeiramin kanssa. Hämmennä liemi kiehuvaksi ja lisää fletkumadonlima. Hämmennä taas muutama minuutti ja lisää akonium. Liemi on valmis kun se muuttuu vaalean violetiksi.


Älynteroitusliemi [ keskivaikea ]

Ainekset
– Kulhollinen pillerikuoriaisia
– Inkiväärin juurta
– Vyötiäisen sappea

Valmistus
Murskaa pillerikuoriaiset ja pilko inkiväärin juuret ja pane ne sen jälkeen kattilaan. Kaada sekaan vyötiäisen sappi ja hämmennä kolme minuuttia. Liemi on valmista, kun sen väri on sininen.


Turvotusliuos [ keskivaikea ]

Turvotusliuos suurentaa kasveja, vihanneksia ja hedelmiä. Jos liuosta osuu jonkun muun, kuin kasvin pinnalle, se turpoaa ja mätänee. Ei tehoa elottomiin esineisiin ja asioihin. Paisumiseen auttaa kutistusliemi.

Ainekset
– 3 kpl lepakonkynsiä
– 1 tl mustalesken myrkkyä
– 1 g voikukkajauhetta
– 1 g saniaisen lehtijauhetta

Valmistus
Punnitse kattilaan yhtä paljon voikukkia ja saniaisen lehtiä. Lisää lepakonkynnet ja mustalesken myrkky. Keitä ja jäähdytä. Liemi on valmis kun se on muuttunut väriltään lilaksi.


Nopeutusjuoma [ keskivaikea ]

Nopeutusjuoma tekee juojansa erittäin nopeaksi 15-30 minuutin ajaksi. Nopeutusjuoma on suhteellisen helppo tehdä.

Ainekset
– Palanen besoaaria
– 1 dl voikukanmaitoa
– 1 tl yksisarvisen sarvijauhetta

Valmistus
Pistä kattila tulelle ja jauha yksisarvisen sarvijauhe todella hienoksi. Lisää se voikukan maidon sekaan ja sekoita pari minuuttia. Leikkaa sitten pieni pala besoaarista ja lisää se mukaan. Anna hautua viisi minuuttia. Juoma on valmista, kun se on väriltään kirkkaanvihreää.


Huonomuistisuusjuoma [ keskivaikea ]

Liemi auttaa huonoon muistiin kahden tunnin ajaksi.

Ainekset
– soikkokaksikon lehtiä
– jauhettua leijonakalan selkäruotoa
– sarjarimpin juuria

Valmistus
Liuota sarjarimpin juurista kaikki multa pois ja paloittele. Hauduta aineksia kattilassa, ja kun liemi on valmista, siivilöi siitä pois kaikki soikkokaksikon lehdet. Liemi on valmista, kun sen väri on purppuraista.


Suurennusliemi [ keskivaikea ]

Suurentaa esimerkiksi esineitä. Vastaliuos on kutistusliemi.

Ainekset
– 3 kpl koppakuoriaisia
– Kuivattu metsähiiren häntä
– 0,5 dl iilimatomehua
– Tuoretta vuoheinää

Valmistus
Jauha koppakuoriaiset ja metsähiiren häntä jauheeksi ja lisää ne kiehuvaan iilimatomehuun. Ota kattila pois tulelta ennen vuoheinän lisäämistä. Iilimatomehun takia siitä pitäisi tulla oranssin väristä.


Kutistusliemi [ hankala ]

Ainekset
– Päivänkakkaraa
– Kurttuviikuna
– Toukkia
– Rotanperna
– Iilimatomehua

Valmistus
Pilko juuret siisteiksi paloiksi ja lisää ne pataan yhdessä kurttuviikunan ja kuolleiden toukkien kera. Lorauta sekaan iilimatomehua ja lisää pilkottu rotanperna. Hämmennä ja hauduta kunnes liemi kiehuu ja muuttuu vihreäksi.


Vahvistusliuos [ hankala ]

Vahvistusliuos on usein käytettyä terveysjuomaa, joka vaikuttaa samalla tavalla kuin vitamiinit. Liian suuresta annoksesta voi koitua myrkytys. Vähintään 5 vuotta säännöllisesti nautittuna se pidentää elämää kolme vuotta.

Ainekset
– 3 kpl opuntian piikkiä
– 1 ml lohikäärmeen kyyneleitä
– 10 ml keskiyöllä poimittua kastetta.
– 1 eukalyptuksen lehti
– 1 tl koppakuoriaisen silmiä.

Valmistus
Sekoita ainekset keskenään ja hauduta 10 minuuttia. Nauti kuumana.


Perus vasta-aine [ hankala ]

Vasta-aine tehoaa moneen asiaan ja sillä voi esimerkiksi palauttaa jotain kutistusliemellä pienennettyä ennalleen.

Ainekset
– 4 kpl seljakärpäsiä
– 2 kpl karhukuoriaisia
– Besoaari
– 7 kpl vuonankaalia
– Jauhosavikkalientä

Valmistus
Sekoita vuonankaalia ja karhukuoriaisia jauhosavikkaliemeen. Kaada ne kattilaan ja laita joukkoon seljakärpäset. Lisää liemeen yksi besoaari, joka on koko liemen tärkein osa. Kiehauta 3 minuuttia ja juoma on valmis.


Iisisiliän hiusliemi [ erittäin hankala ]

Hiuksiin käytettynä liemi tekee niistä kauniin sileät ja kiiltävät.

Ainekset
– belladonnauutetta
– järvisätkimen vartta
– käyrämatoja
– unikon terälehtiä
– rupikonnan reisiä
– suomyrtin juuria
– sudenkorennon siipiä
– pikkukiiltopääperhosia
– veelan hiuksia

Valmistus
Liuota sudenkorennon siipiä ja pikkukiiltopääperhosia kylmässä vedessä vuorokauden ajan. Laita kattilaan ensimmäisinä kiehumaan suomyrtin juuret ja rupikonnan reidet. Lisää sitten muutkin ainekset, mutta laita yksi veelan hius vasta lopuksi. Ota kattila heti pois tulelta sen tehtyäsi. Liemi saa odottaa vielä pari päivää ennen kuin sitä voi käyttää. Liemi on valmista, kun se on väriltään sammaleenvihreää.


Monijuomaliemi [ erittäin hankala ]

Monijuomaliemi muuttaa juojansa ihmiseksi, jonka DNA:ta on juomassa. Muuttuminen on todella kivuliasta, mikäli henkilöiden välillä on suuri kokoero. Eläimeksi monijuomaliemen avulla ei pysty muuttumaan. Jos sekaan eksyy kuitenkin esimerkiksi kissankarva, on tuloksena ihmisen ja eläimen sekoitus, josta toipuminen kestää viikkoja. Monijuomaliemi vaikuttaa noin 30 minuuttia.

Ainekset
– 4 kpl pitsiperhosen siipiä
– 5 kpl iilimatoja (friteerattuja)
– 100 g vuoheinää (poimittuna täysikuun aikaan)
– 10 kpl piharatamon lehtiä
– 10 mg kaksisarvisen sarvijauhetta
– Suikaloitua puukäärmeen nahkaa (lioitettuna)
– Henkilön DNA:ta, joksi aijot muuttua. (Esim. hius)

Valmistus
Murskaa pitsiperhosen siivet, piharatamon lehmi ja vuoheinä ja sekoita ne. Lisää ne kattilaan yhdessä iilimatojen ja kaksisarvisen sarvijauheen kanssa. Hämmennä. Viimeisenä lisää suikaloitu puukäärmeen nahka, jonka olet aikaisemmin jo lioittanut. Kiehauta kaikki ainekset keskenään ja annostele. Viimeisenä lisää DNA. Liemen koostumus vaihtelee.