Pyhä Mungo

Lontoon Viistokujalla sijaitseva Pyhän Mungon taikatautien ja –vammojen sairaala on Iso-Britannian johtava taikaväestön sairaala. Sairaala on perustettu jo 1600-luvulla Mungo Bonhamin toimesta ja sillä on takanaan pitkä historia. Sairaala on iso, punatiilinen rakennus, jonka vinoon muuratut tiilet saavat rakennuksen näyttämään keskeneräiseltä ja näin ollen myös jokseenkin luotaantyöntävältä.

Etuovista sisään astuttuaan voi nähdä ensimmäiseksi puisia, ajan patinoimia sekä rähjäisiä tuoleja, muutaman pöydän sekä lehtitelineen. Lehtitelineessä on tarjolla muun muassa Viikottainen Noita, Päivän Profeetta, Luutien Maailma, Huispaus sekä Me Noidat. Vastaanottotiskin takana lymyää yleensä muutama parantaja-noita tai –velho, jotka ottavat Pyhään Mungoon saapuvat asiakkaat vastaan. Aula itsessään on hieman kalsean näköinen, suhteellisen tumman sisustuksen turvin. Vihreäasuiset parantajat liikkuvat käytävillä edestakaisin ja jo aulassa voi törmätä vaikka minkälaisiin asiakkaisiin. Pyhän Mungon sairaalan työntekijöitä kutsutaan yleisesti nimellä parantaja, sairaanhoitajan tai lääkärin asemesta.

Pyhä Mungo on jaettu kuuteen eri kerrokseen. Jokaisessa kerroksessa käsitellään eri vahinkoja, tauteja ja vammoja. Jokaisella kerroksella on omat tutkimusosastonsa, sekä vaadittavat vuodeosastot. Osastojen välillä kulkee hissit, jotka ovatkin pääasiallisin liikuntamuoto sairaalan sisällä.

Pyhän Mungon henkilökuntalista

Sairaalan kerrokset

Aula: vastaanotto, vierailijoiden teehuone ja sairaalan puoti
1. kerros: Omaehtoiset onnettomuudet
2. kerros: Otusten aiheuttamat onnettomuudet
3. kerros: Taikabasillit
4. kerros: Liemi- ja kasvimyrkytykset
5. kerros: Taikavahingot
6. kerros: Yliparantajat ja hallintohenkilökunta