Liittyminen

Liittyminen Pahkaropetuksen pelaajakuntaan on helppoa. Kun olet lukenut pelin sivut ja säännöt huolella läpi sekä olet luonut hahmon, olet valmis liittymään. Aikaisempaa kokemusta ei vaadita: aina voi kysyä neuvoa ja tyhmiä kysymyksiä ei ole. Kunhan taitaa suomenkielisen kirjoittamisen alkeet ja tuntee suomenkielen kieliopin. Päättäessäsi liittyä, voit lähettää hahmopyyntösi Pahkaropetuksen hahmonhyväksyntään sähköpostitse.

HUOM! Kaikki hahmot hyväksytetään Pahkaropetuksen hahmohyväksynnän sähköpostissa; niin ensimmäinen, kuin sitä seuraavatkin hahmot.

Kun hahmohakemuksesi on hyväksytty, voit rekisteröityä foorumille ja postittaa hahmokuvauksen sille kuuluvalle alueelle. Tämän jälkeen voit aloittaa pelaamisen.

Hahmohakemukset lähetetään sähköpostiin, otsikkomuodossa: Hahmo: hahmon nimi
Sähköposti: pahkaropetus[at]varjojenriimu.net


Hahmohakemus

Kun luot hahmoa Pahkaropetukseen, on hyvä muistaa se, että peli ei ole mitenkään kytköksissä Harry Potter -kirjojen ja elokuvien hahmoihin. Täten kaikki niissä esiintyvät hahmojen nimet ovat kiellettyjä, eikä hahmosi voi kuulua esimerkiksi Harry Potterin -sukuun. Me vain hyödynnämme J.K. Rowlingin luomaa miljöötä ja maailmaa omien hahmojemme elämään.

Huomaathan että hahmolla ei ole pakko olla kuvaa. Jos kuitenkin haluat hahmollesi kuvan, on kuvan oltava itsesi tai tuttusi piirtämä tms. kuvapohjasta hyödynnetty. Valokuvia emme hyväksy hahmokuviksi. Foorumilla saattaa myös olla joitakin pelaajia, jotka voivat toiveestasi piirtää hahmollesi kuvan.

Mikäli sinulle tulee jotain mielen päälle ja haluat kysyä asiasta niin yhteyttä voit ottaa vieraskirjan tai sähköpostin kautta.

Alla on esitetty hahmoesittelyn tyypillinen rakenne ja runsaasti vinkkejä joiden avulla voit kehittää hahmoasi. Pakollisia tietoja hahmollesi ovat nimi, ikä, sukupuoli, laji, ammatti, ulkonäkö, luonne, menneisyys ja nykytilanne.

Hahmoesittely pohja

Hahmon nimi: Etunimi, toiset nimet ja sukunimi.

Ikä ja syntymäpäivä: Hahmollasi tulee olla ikä – näin tiedämme, minkä ikäisen hahmon kanssa pelaamme. Syntymävuotta ei ole pakko määritellä pelin joustavan aikajatkumon vuoksi. Huomaathan, että velhot voivat olla tavanomaista pitkäikäisempiä. Oppilashahmojen suosituksena on luoda suoraan 6-7 luokkalainen, nuorempien oppilashahmojen haastavamman pelaamisen ja peliseuran löytymisen vuoksi.

Laji: Onko hahmosi tavallinen ihminen vai kenties joku ihan muu, kuten ihmissusi tai aave? Hyväksyttävät lajit löydät sivuilta, kohdasta ”Hahmot”.

Sukupuoli: Käytännössä kohta, josta selviää onko hahmosi nainen tai mies, mutta esimerkiksi demonisilla olennoilla sukupuoli voi olla myös määrittelemätön.

Koulutus: Onko hahmosi saanut oppinsa Tylypahkassa, vai kenties jossain ihan muussa taikakoulussa? Onko hän opiskellut perusopintojensa jälkeen jossain muualla?

Tupa: Mikäli hahmosi on Tylypahkassa opiskeleva, on hyvä määritellä, mihin tupaan hän koulussa kuuluu (Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh ja Korpinkynsi). Tupa on myös hyvä määritellä silloin, jos hahmosi on esimerkiksi jo aikuistunut Tylypahkan opiskelija: missä tuvassa hän on kouluaikoinaan ollut. Tupa olisi hyvä valita niin, että se sopii hahmon luonteeseen ja raameihin. Tupaa ei tarvitse määritellä, jos hahmosi opiskelee tai on opiskellut jossain muussa taikakoulussa.

Ammatti: Jos hahmosi ei ole oppilas, on hyvä kertoa mitä hän tekee työkseen. Mahdollisuuksia on paljon: hahmosi voi esimerkiksi työskennellä Taikaministeriössä tai Tylypahkassa (Taikaministeriön ja Tylypahkan avoimet virat löydät foorumilta).

Nykytilanne: Mitä hahmosi tekee nykyään ja millainen on hänen elämäntilanteensa.

Maine: Ihmissusi ja velhoyhteisöjen kesken (Israfil, Cygnus, Kulovalkea) voi kertoa ja on toivottavaa mainita kuinka tuttu näky hahmo on yhteisön tai järjestön keskuudessa ja millainen maine hahmolla on yleisesti.

Taikasauva: Mikäli hahmosi on velho, noita tai oppilas, omistaa hän todennäköisesti taikasauvan. Mainitse taikasauvan ydin, puulaji sekä pituus.

Taikuus: Kerro hieman mitä taikuutta hahmosi hallitsee ja mikä suunnilleen on hahmosi taitotaso.

Erityisominaisuudet: Onko hahmollasi joitakin erityisominaisuuksia, esimerkiksi kärmeskieli? Kaikki normaalista taikuudesta poikkeavat ominaisuudet on hyvä mainita ja perustella (mm. anteeksiantamattomat kiroukset).

Perhe: Kuvaus siitä, millaisessa perheessä ja ympäristössä hahmosi on kasvanut. Perhe-osio ei ole pakollinen, mutta suositeltava.

Ulkonäkö: Tässä osiossa on hyvä kuvailla sitä, miltä hahmosi näyttää, kuinka pitkä hän on ja miten hän esimerkiksi pukeutuu? Ulkonäkökuvaus auttaa muita hahmottamaan hahmosi ulkoista olemusta.

Luonne: Luonteessa olisi hyvä kuvailla, millainen hahmosi persoona on ja miten hahmosi reagoi erilaisiin tilanteisiin. Menneisyys ja perhetausta mitä luultavimmin vaikuttavat luonteeseen. Menneisyys vaikuttaa myös siltä osin, onko hahmosi kokenut jotain sellaista, mikä on muokannut nykyistä luonnetta. Luonneosioon kannattaa panostaa, mutta siihen on hyvä jättää myös aukkoja hahmosi kehittymistä varten.

Menneisyys: Menneisyyteen tulee määritellä, mitä hahmollesi on tapahtunut ja milloin ja mitkä ovat tärkeimmät tapahtumat hahmosi menneisyydessä, jotka ovat ehkä vaikuttaneet hahmosi nykyiseen olemukseen ja nykyhetkeen. Kannattaa myös pitää mielessä, että niin sanotusti hyvästä ja onnellisesta menneisyydestäkin riittää kirjoitettavaa, kun käyttää mielikuvitusta.

Pelaaja ja pelikokemus: Hahmohakemuksen perään liite siitä, millä nickillä tulet esiintymään foorumilla ja millainen on pelikokemuksesi netti- ja foorumiroolipeleistä, huomioiden kuitenkin, että aiempaa kokemusta emme vaadi. Jos kokemusta kuitenkin on, olisimme kiinnostuneita kuulemaan millaista ja missä paikoissa olet pelannut.