Ihmissudet

Kuvaus

Ihmissudet ovat noitia, velhoja, jästejä tai surkkeja jotka ovat saaneet taikataudin, lykantropian. Lykantropia aiheuttaa sitä sairastavalle henkilölle kivuliaan muodonmuutoksen sudeksi jokaisen täydenkuun aikaan, jolloin muuten täysin vaaraton ihminen saavuttaa petomaisen muotonsa yhden yön ajaksi. Muutosta estävää parannusta ei ole. Ihmissusia tavataan ympäri maailmaa, ei liene aluetta jossa niitä ei tavattaisi. Niiden juurien uskotaan kuitenkin kantautuvan Pohjois-Euroopasta.

Ulkoinen olemus, muutos ja susimuodot
Ihmismuodossaan ihmissudet näyttävät tavanomaisilta ihmisiltä. Kuukausittaiset kivuliaat muutokset jättävät kuitenkin jälkensä kehoon ja mieleen. Ihmissudet kärsivät usein haavoista ja vammoista joita ne voivat jopa itselleen turhautuessaan ja muutoksiensa myötä aiheuttaa. Täydenkuun jälkeen keho on usein väsynyt valvomisesta ja muutoksen rasituksesta, eikä ole tavatonta että ihmissudet ottavat töistä tai koulusta vapaata päivää ennen täysikuuta ja pari päivää täydenkuun jälkeen levätäkseen. Täysikuu öinä sudet ovat tavanomaisesti aggressiivisia ihmisiä kohtaan, jopa läheisiään. Jos susi ei kykene hyökkäämään ihmistä vastaan, saattaa se purkaa turhautumistaan itseensä.
Täydenkuunyön jälkeen ihmissudet pystyvät usein muistamaan mitä yöllä on tapahtunut, mutta ne voivat olla myös hieman tokkuraisia ja hämmentyneitä, sillä ovat eläneet eläimenä. Vaikka yö olisi ollut rankka ja väkivaltainen, ovat ihmissudet usein herätessään jokseenkin vakaalla pohjalla terveytensä puolesta. Kivut ja haavat jäävät, mutta paranevat ennen pitkää.

Muoto Aika ihmissutena Korkeus Pituus Paino
Susi 0+ vuotta 40-90 cm 140-180 cm 45-80 kg
Suursusi 10+ vuotta 80-100 cm 170-220 cm 70-130 kg
Hirviösusi 15+ vuotta 100-130 cm 180-230 cm 130-230 kg

 

Kaikki uudet ihmissudet ovat susia. Ne muistuttavat susia ulkonäöllisesti. Tyypillistä on pörröpäinen häntä, lyhempi kuono ja kookkaampi olemus tavalliseen suteen nähden. Ihmissusien väritys on hyvin samankaltainen kuin tavallisten susien. Suden turkki saa vaikutteita ihmismuodon hiuksista ja sielunsävystä. Karvan pituus ja suden koko ovat hieman vaihtelevia ihmissudesta riippuen Tatuoinnit ja arvet säilyvät muutoksen aikana, mutta peittyvät useimmiten karvan alle. Ihmissudet ovat vahvempia, nopeampia, sitkeämpi ja parantuvat nopeasti. Yksittäinen luoti ei kaada täysikasvuista ihmissutta.

Suursudet ovat tavan ihmissutta vahvempia, voimakkaampia ja niiden jäsenet ovat pidempiä. Tassut muistuttavat jo hieman ihmismäistä kämmentä viiden sormen kanssa, kynnet ovat tavanomaista pidemmät. Useimmat ihmissudet eivät etene suursusiksi. Seuraavat tekijät voivat vaikuttaa suursudeksi muuttumiseen:

– Hahmon luonne; ihmissudet jotka ovat aggressiivisempia ja myönteisempiä susimuotoaan kohtaan muuttuvat tai omaavat ennen pitkää suursusien piirteitä.
– Ihmisyyden taakse jättäminen; ihmiset jotka omaksuvat lauman tai yksinäisen suden mentaliteetin muuttuvat todennäköisemmin suursusiksi. He omaksuvat viidakonlait ja ovat todennäköisimmin syöneet ja tappaneet useamman ihmisen susimuodossaan. Eläimelliset piirteet jotka ihmismuodossakin tulevat esiin osittain, voivat asettaa hahmon yhteiskunnan ulkopuoliseksi olennoksi.
– Kokemus; vuosien kokemus ihmissuteudesta edistää muuttumista suursudeksi. Toisaalta jotkut saattavat jäädä rajamaille johonkin tavan ihmissuden ja suursuden välille.
– Sudenmyrkkyjuoman käyttö; Ukonhattu typistää suursuden aisteja ja heikentää kokemusta, sekä ennen pitkää heikentää sudenaisteja ja saa hahmon ottamaan takapakkia kehityksessään.

Hirviösusia on tavattu vain ani harvoin. On harvinaista, että kukaan ihmissusi antautuisi täysin sudenvaistoilleen ja alkaisi elää suden arvojen mukaan. Ihmissusi muistuttaa tällöin ihmisenäkin hieman eläimellistä hahmoa ulkonäöltään. Kynnet kasvavat petomaisina ja hampaat ovat terävämmät. Epätavallista karvankasvua on myös havaittavissa. Hirviösudet käyttäytyvät eläimellisesti ja aistivat kaiken voimakkaammin kuin tavan sudet, eivätkä ne tyydy enää vain raakaan lihaan.


Ihmissuden purema ja seuraamukset

Lykantropia leviää syljen ja veren välityksellä, joten ihminen joka joutuu ihmissuden puremaksi, muuttuu ihmissudeksi. Haavat ovat usein kohtalokkaita, mutta taikakeinoin ihmisen selviäminen puremasta on nykyään mahdollista. Ihmissuden puremasta jää kuitenkin aina ikuiset arvet. Raapaisu jättää uhriin myös jäljet ja voi aiheuttaa lieviä susimaisia piirteitä mikäli uhri selviää. Mikäli ihmissusi puree toista ihmistä ihmismuodossaan, saa uhri todennäköisesti pieniä susimaisia piirteitä.

Purijan ja pureman saaneen välille kehittyy tavanomaisesti hauras side. Purtu tuntee todennäköisesti vetovoimaa purijaansa kohtaan, huolimatta siitä muistaako tämä purijaansa tai tunnistaako tätä. Purija kuitenkin tunnistaa uhrinsa jopa ihmisenä. Mikäli hän päättää auttaa uhriaan, vahvistuu susien välinen side tavalla tai toisella.

Eräs muutoksen jälkeinen seuraamus johtaa velhon suojeliuksen muuodon muutokseen. Tällöin suojelius tulee ottamaan jatkossa ihmissuden muodon, paljastaen siten loihtijansa todellisen olemuksen.


Suteuden periytyminen

Ihmissudeksi syntyminen on mahdollista, jokseenkin tosin myös harvinaista. Susiparin saadessa lapsen on todennäköistä että ensimmäinen täysikuu koituu pienokaisen kuolemaksi muutoksen raskauden vuoksi. Todennäköisempää on että ihmissusi uros ja ihmisnainen saavat perillisiä, jolloin on mahdollista, että lapsella on hieman ihmissuden perimää veressään, mutta tämä ei ole täysin ihmissusi.


Hoito

Vaikka ihmissusille ei ole tarjolla parannusta, voidaan muutoksen tuskia ja suden ominaisuuksia hillitä. Susille on tarjolla lieventävää sudenmyrkkyä, jota kuuluisi juoda säännöllisesti joka päivä viikkoa ennen täysikuuta. Liemi on haasteellinen kehittää ja vain harvat osaavat tehdä sen oikein. Väärinkeitetty sudenmyrkky on kohtalokas ihmissudelle sen sisältäessä ukonhattua. Sudenmyrkky liemi ei estä muuttumista, mutta auttaa ihmissutta säilyttämään ihmismäiset ajatuksensa ja siksi olemaan vaaraton ja rauhallinen ainakin useimmissa tapauksissa. Kaikki eivät tietenkään osaa käyttää sudenmyrkkyä oikein, tai eivät saa sitä haltuunsa.


Heikkoudet

Ihmissusi on erityisen herkkä ukonhatulle ja hopealle. Hopean päätyessä verenkiertoon, aiheuttaa se kivuliaan myrkytystilan hopean levitessä verisuonia pitkin ja ennen pitkää lamaannuttaessa elimiä edetessään kehossa. Ukonhattu on tavanomaisimmin sisäisesti nautittaessa myrkyllinen sudelle ja johtaa myös myrkytystilaan.


Kyvyt

Kyvyt: Havainnollistaa prosentuaalisesti kykyjen vahvuuden verraten siihen mitä se normaalisti olisi. Ensimmäinen numero vallitsee kokoaikaisesti, mutta toinen numero suluissa kertoo kuinka kyvyt vahvistuvat täysikuuta edeltävänä viikkona ja vastaavasti heikkenevät täysikuun jälkeen.
Sitkeys: Kertoo prosentuaalisesti sitkeyden verraten siihen mitä tavanomaisesti olisi. Sitkeys käsittää paranemisen nopeuden, kivunsiedon, sitkeyden myrkkyjä vastaan ja kestävyyden.
Aistit: Aistien terävöityminen hajuaistin, maun ja kuulemisen osalta sekä ruokatottumusten muuttumisen suhteen. Ruokahalun noudattamatta jättäminen voi jättää sudelle heikkouden tunteen.
Imuuni taikuudelle: Kuinka paljon taikuus vaikuttaa susiin ihmismuodossa. Toinen numero suluissa kertoo kuinka immuniteetti taikuutta vastaan vahvistuu täysikuuta edeltävänä viikkona ja täysikuuyönä.
Huom. Sudenmyrkkyjuoman nauttiminen rajoittaa kaikkia kykyjä puoleen ja tylsyttää ihmissuden normaaleja herkempiä aisteja.

Muoto Kyvyt ihmismuodossa (susimuodossa) Sitkeys Aistit Immuuni taikuudelle (susimuodossa)
Raapaistu, ei-ihmissusi 5% (10%) Ei muutosta Herkempi hajuille ja muille aistimuksille. Mielihalu raakaan lihaan. Ei muutosta
Susi 25% (70%) 30-50% Vahvistuneet aistit, hyvin pitkälti suden kaltaiset. Kaipaa raakaa lihaa. 15% (10-50%)
Suursusi 50% (90%) 50-80% Vahvistuneet aistit ja kaipaa useammin raakaa lihaa. 25% (40-70%)
Hirviösusi 80% (90%) 90% Vahvistuneet aistit pidemmältä matkalta ja kannibaaliset mielihalut. 35% (70-90%)

 

Aisteiltaan ihmissusi kehittyy koko ikänsä ajan tarkkaavaisemmaksi. Sudet kuulevat, haistavat ja näkevät kaiken tarkemmin. Täysikuuta edeltävällä viikolla aistit ovat terävimmillään ihmismuodossa ja saattavat aiheuttaa ihmissudessa lievää ärtyneisyyttä ja hämmentyneitä tuntemuksia paikoissa joissa on paljon hälinää.
Etuutena ihmissusilla on taito parantua nopeammin kuin tavan ihmisillä. Luonnollisesti suuremmat haavat vievät oman aikansa parantuakseen. Haavojen parantumista saattaa viivästyttää myrkyt ja hopea.


Yhteiskunnallinen asema

Ihmissusiin suhtaudutaan yleensä pelokkaasti eivätkä he nauti velhoyhteiskunnan luottamusta. Susien on yleensä vaikea löytää työpaikkaa tai menestyä työelämässään. Tämänhetkinen taikaministeri ajaa olentojen asemaa heikommaksi, eikä helpotusta ihmissusien tilanteeseen ole näkyvissä.
Kuten animaagien ja metamorfimaagien, tulee ihmissusienkin rekisteröityä Taikaministeriön pitämään ihmissusirekisteriin. Rekisteröimättä jäämisestä voidaan tuomita rangaistus. Vankeus on tiettävästi rankin tuomio, jonka ministeriö on tähän mennessä langettanut rekisteröimättä jättämisestä.


Laumat ja yksin kulkevat sudet

Ihmissudet tuntevat vetovoimaa laumaelämään, se on vaistomaista, suden perimää. Jotkut päättävät kuitenkin sitkeästi pysytellä yksinäisinä susina. Laumat muodostuvat usein yhdestä tai kahdesta johtajasta, betasta ja laumalaisista sekä tulokkaista. Laumassa vallitsee hierarkia eli arvojärjestys. Se voi muuttua hahmojen toimesta yleensä henkisten ja fyysisten ominaisuuksien myötä.
Yksinäiset sudet tulevat todennäköisesti olemaan laumassa elävien susien mielestä outolintuja ja kummajaisia kun vastaavasti yksinelävät saattavat kartella lauman voimaa.

Laumassa elämisessä voi olla etuja, riippuen aina toki johtajan ominaisuuksista ja siitä, miten laumaa johdetaan. Yksi tiedettävistä ominaisuuksista on ’lauman voima.’ Laumalle on tällöin kehittynyt tietynlainen vetovoima, joka hyödyttää yksilöitä. Yhdessäolo vahvistaa lauman keskinäisiä siteitä ja siten kunkin susiyksilön susipuolta. Susiveri heräilee aiemmin yksineläneiden sielussa ja pikkuhiljaa kukin alkaa huomata vahvistuneen susiveren myötä ikivanhan ihmissusitaikuuden. Laumassa elävillä yksilöillä on näin mahdollisuus muuttua sudeksi muulloinkin kuin täysikuun aikana. Tällöin ihmissudet säilyttävät ihmismielensä eivätkä ole taipuvaisia jahtiin.