Tekstipohjainen internetroolipelaaminen on vuoropohjaista tarinankerrontaa, jossa kukin pelaaja kirjoittaa tarinaa oman hahmonsa näkökulmasta. Pelaaminen tapahtuu internetin välityksellä netin eri keskustelukanavissa, kuten foorumeissa ja chateissa. Suomenkielisiä roolipelejä, eli peliyhteisöjä, on olemassa useita kymmeniä ja kukin niistä tarjoaa oman uniikin peliympäristönsä.

 

Tekstipohjainen internetroolipelaaminen kehittää kirjoittajana ja kasvattaa mielikuvitusta. Vuorovaikutustaidot kehittyvät muiden ihmisten kanssa pelatessa ja siinä sivussa tullaan tutustuneeksi uusiin ihmisiin, ehkäpä jopa saaneeksi uusia ystäviä. Roolipelaaminen on erinomainen harrastus kaiken ikäisille sukupuoleen katsomatta. Harrastaminen on ilmaista, eikä se vaadi mitään muita välineitä kuin tietokoneen nettiyhteydellä varustettuna. Roperinki suositteleekin kaikkia kokeilemaan ennakkoluulottomasti astumista roolipelaamisen maailmaan!

 

Harrastusta kuvaavien termien kirjo on pelaajien keskuudessa laaja. Käytettyjä nimityksiä ovat niin roolipelaaminen, ropetus, roolaus, nettiroolipelaaminen, storytelling, charppaus kuin farppauskin, kaikkien muiden variaatioiden ohella. Tällä hetkellä Roperingin sivustolla käytetään nimitystä tekstipohjainen internetroolipelaaminen, mutta tekstien joukossa myös pelkkä roolipelaaminen ja sen lyhennelmät ovat tavattavissa. Roolipelaaminen viittaa terminä kuitenkin useampaankin harrastukseen.

 

Sivustollamme käsiteltävä tekstipohjainen internetroolipelaus on ollut toistaiseksi vähäisintä suosiota julkisuudessa nauttinut pelaamisen muoto. Esittelemme harrastusmuotomme muutamia eri muotoja paneutuen tarkemmin niistä yleisimpiin tapoihin. Tervetuloa tutustumaan! Roolipelaaminen on loistava ja kehittävä harrastus, jolla on paljon annettavaa jokaiselle.iselle.

Online

Paikalla 2 vierasta ja ei kirjautuneita

Copyright © Roperinki 2015

Go to top