Erityistaidot

Kärmeskieli

Kärmeskieli on taito, joka on suotu todella harvoille. Sen avulla henkilö pystyy ymmärtämään käärmeitä ja myös puhumaan niille. Kärmeskielen osaamisella ei yleensä kehuskella eikä taitoa tuoda julki, sillä se liitetään todella vahvasti pimeään taikuuteen. Kieltä ei voi opiskella, sillä jokainen sitä osaava saa taidon synnyinlahjanaan. Kärmeskieli yhdistetään Tylypahkassa vahvasti Luihuisten tupaan ja sen tähden sillä on koulussa entistä huonompi maine.

Kärmeskielen osaaminen on jokaisella yksilöllistä. Jotkut pystyvät puhumaan kärmeskieltä vain ollessaan suoraan vastakkain käärmeen kanssa, mutta toiset taas pystyvät puhumaan sitä milloin vaan ja myös muille kärmeskieltä osaaville. Kärmeskieltä osaava henkilö ei välttämättä aluksi edes tajua puhuvansa kärmeskieltä, sillä se tuntuu yleensä henkilöstä yhtä luonnolliselta ja ymmärrettävältä, kuin oma äidinkieli. On kuitenkin huhuttu, että kärmeskieltä pystyisi jossain määrin imitoimaan.

Vaikka kärmeskielellä on huono maine, niin se ei silti tarkoita automaattista yhteyttä pimeän taikuuteen. Jokainen kieltä osaava valitsee itse oman polkunsa.

Animaagi

Animaagi on velho/noita, joka pystyy muuttumaan eläimen muotoon tahdonvoimallaan. Tietenkään kaikki eläinmuodot eivät ole mahdollisia, kuten taikaolennot esimerkiksi. Animaagimuoto määräytyy henkilön henkisten ominaisuuksien mukaan ja ehkä jopa vähän fyysistenkin. Tämä taas tarkoittaa sitä että erittäin pelokkaan ihmisen on haastavaa saada hahmokseen esimerkiksi leijonaa, joka mielletään vahvaksi eläimeksi. Huomioitavaa on, että hahmon suojelius on sama, kuin henkilön animaagimuoto. Merkittävät piirteet ihmismuodosta heijastuvat myös eläinmuotoon, esimerkiksi suuret arvet ja menetetyt jäsenet. On harvinaista että alle täysi-ikäiset hallitsisivat animaagiuden salat, sillä kyky vaatii taitoa hallita eläinmuotonsa. Kun henkilö on eläinhahmossaan, ei animaagi voi saada ihmissuden tartuntaa. Yleensä ihmissudet eivät myöskään ole aggressiivisia animaageja kohtaan. Eläinmuotoja voi olla vain yksi ja sen ulkonäkö on ilmoitettava hahmoesittelyssä. Mikäli sinulla on suunnitelmissa kehittää hahmostasi ajan myötä animaagi, tulee siitä ilmoittaa ylläpidolle.

Metamorfimaagi

Metamorfimaagiuden hallitsijoita on kärmeskielen osaajien tapaan todella harvassa. Metamorfimaagit pystyvät muuttamaan ulkonäköänsä mielensä mukaan. Kyky on synnyinlahja eikä sitä voi erikseen oppia. Yleensä metamorfimaagius myös periytyy suvussa vanhemmalta lapsille, mutta poikkeuksia toki on. Metamorfimaagien tulee rekisteröityä Taikaministeriön henkilöjaoston pitämään rekisteriin.

Metamorfimaagius kehittyy iän myötä. Seuraava listaus havainnollistaa, kuinka kyvyn osaaminen karttuu vuosien aikana.

Näkijä

Näkijä on lahjakas velho tai noita, jolla on kyky nähdä tulevaisuuteen sisäisellä silmällään. Taikaministeriön Salaperäisyyksien osasto on erityisesti kiinnostunut näkijöiden taidoista ja edellyttää laissa näkijän taidon omaavia rekisteröitymään Salaperäisyyksien osastolle ja näkijöitä raportoimaan ennustuksensa osastolle. Joka tapauksessa, laki on suhteellisen heikosti valvottu näkijöiden osalta ja rikkomuksista voi seurata korkeintaan sakkoja. Kaikki näkijät eivät välttämättä tiedosta tekevänsä ennustuksia. Näyt voivat tulla ajasta ja paikasta riippumatta. Jokin pieni ärsyke voi laukaista sellaisen. Harjaantunut näkijä pystyy jossain määrin kontrolloimaan sisäistä silmäänsä ja pyynnöstä ennustamaan.
Top