Tervetuloa

Taikamaailman paljastuminen sulautti yhteen kaksi erilaista maailmaa. Vaikka elämä on avoimempaa kuin koskaan ennen, on se tuonut mukanaan myös radikaalimpia aatteita ja mielipiteitä. Täydenkuun suojatit, ihmissudet, etsivät oikeutta olla ja elää, samalla kun ministeriö kiristää olentopoliittista hirttoköyttään. Täysikuuta uhmaavat myös urheat metsästäjät, kun taas puhdasveristen keskuudessa verisääty-luokittelu on nouseva joutsenen lailla. Kenen joukoissa seisot?

Pahkaropetus on vuorovaikutteinen tarinankerrontayhteisö, tutummin kirjoituspohjainen roolipeli, johon on tervetullut kuka hyvänsä pelimaailmasta kiinnostunut. Ikää roolipelille on kertynyt yli kymmenen vuotta ja sen tarina on elänyt pelaajien myötä - maailmamme on kehittynyt ja saanut runsaasti omia piirteitään.

Peli keskittyy kauttaaltaan Isoon-Britanniaan, jossa velhoyhteisö on kohdannut taikamaailman paljastumisen ei-taikovalle väelle. Maailma on saanut pohjansa J.K.Rowlingin Harry Potter -kirjoista, joista olemme omaksuneet lähinnä kirjojen miljöön. Pelissä ei tunneta kirjasarjan hahmoja tai kaikkia kirjojen historiallisia tapahtumia. Peli sopii kaikille kokemukseen tai ikään katsomatta. He, jotka eivät ole perehtyneet taikamaailmaan, pääsevät helposti mukaan sivuille ja foorumille ripotellun informaation avulla.

Päivitykset

21.6.2017 Loitsulista lisätty sivuille. Pahka toivottaa myös hyvää keskikesää ja juhannusta kaikille!

11.6.2017 Sivut päivittyivät pikkuinfolla taikuuden ja sähkön osalta. Foorumin ilme sai pientä piristystä ja linkkilista päivittyi ajantasalle.

11.4.2017 Sivuille lisättiin tietoa tavoista ja uskomuksista.

21.3.2017 Sivujen olento-osio päivittyi tiedoilla demoneista.

7.3.2017 Linkkilista päivitetty. Foorumilla keskustellaan ministeriön suunnittelemasta ihmissusiuudistuksesta, joka koskee Tylypahkan henkilökuntaa ja oppilaita.

27.2.2017 Sivuille lisätty tekstiä taikuuden teoriaan muun muassa taikuuden rajoituksista ja myöhäiskukkijoista. Foorumilla suoritettiin myös uusi pelialuejako.

9.2.2017 Linkkilista siivottu. Kaksintaistelukerhon infomateriaali on julkaistu foorumin puolella. Foorumilla keskustellaan myös pelialuejaon kehityksestä ja uudistamisesta.

27.1.2017 Vuosi on vaihdettu ja linkinvaihdot päivitetty ajan tasalle. Foorumin puolella vuosi on otettu vastaan Kulovalkean harjoitusleirin myötä ja tulevaisuuden suunnitelmissa on myös ministeriön vaatima kaksintaistelukerho Tylypahkan oppilaille. Ministeriö pyrkii saamaan taikamaailman tilanteesta yhä enemmän otetta.

Roolipelaaminen harrastuksena

Tekstipohjainen roolipeli on vuoropohjaista tarinankerrontaa, jossa kukin pelaaja kirjoittaa tarinaa oman hahmonsa näkökulmasta. Pelaaminen tapahtuu foorumilla. Tavanomaisesti pelit tapahtuvat kahden pelaajan välillä, muodostaen ennen pitkää kertomuksen useista lyhyistä tarinoista. Hahmo saa näin jatkumoa ja lopulta kehittyy pelaajansa käsissä ajanmyötä tämän valitsemaan suuntaan.

Roolipelaaminen kehittää kirjoittajana ja kasvattaa mielikuvitusta. Se on erinomainen harrastus kaiken ikäisille sukupuoleen katsomatta. Harrastaminen on ilmaista, eikä se vaadi mitään muita välineitä kuin tietokoneen nettiyhteydellä varustettuna. Tervetuloa tutustumaan!

Pääset alkuun luomalla hahmon sivujen ohjeiden mukaan ja hyväksyttämällä hahmon ylläpidolla ohjeiden mukaan. Tämän jälkeen pääset foorumille mukaan muiden pelaajien joukkoon. Peliseuraa voi hakea helposti lähestymällä toisia, mielenkiintoisten hahmojen pelaajia suoraan yksityisviestillä tai foorumialueen kautta.

Tietoisku

Perustettu

Pahkaropetus on perustettu 8.10.2005 ja kokenut sen jälkeen kasvamista monessa suhteessa. Pelin suurinpana inspiraationa on toiminut J.K. Rowlingin Harry Potter kirjat, mutta myös lukuisat muut fantasiatarinat.

Soveltuvuus

Peli soveltuu aloittelijoille ja konkareille. Sisällöltään jotkin pelit voivat sisältää yksityiskohtaisempaa kuvausta K15- ja K18 -teemoista. Näistä ilmoitetaan erikseen peliaiheiden alussa.

Pelattavat lajit

Pelattaviksi hahmoiksi käyvät monenlaiset hahmot kuten; velhot, noidat, ihmissudet, vampyyrit, jästit, surkit, aaveet, demonit, kentaurit, kotitontut, maahiset, räyhähenget ja veelat.
Top